Κάθε βιβλίο, ένα καράβι....

Πάμε να ταξιδέψουμε την ψυχή μας....

Γερό σκαρί κάθε βιβλίο, μπορεί να μας φτάσει μακριά....



22 Δεκεμβρίου 2009

Ακόμα στην αναζήτηση οι τρεις μάγοι…..



Σε λίγες μέρες έρχονται Χριστούγεννα. Πάλι οι τρεις μάγοι θα βγουν ν’ αναζητήσουν το Θείο Βρέφος, αυτό που γέννησε την ελπίδα στον κόσμο, αυτό που ήρθε να φωτίσει αξίες και ιδανικά που όλοι είχαν ξεχάσει. Και λοιπόν; Το Θείο Βρέφος ήρθε, ανδρώθηκε και σταυρώθηκε από τους ίδιους που τον επευφημούσαν. Και οι αξίες και τα ιδανικά πέθαναν μαζί Του….
Στο σήμερα τι άλλαξε; Ακόμα ο άνθρωπος πονάει, ακόμα υποφέρει και είναι εκείνος που σταυρώνεται καθημερινά. Παιδιά σκοτώνονται στον δρόμο, παιδιά πεθαίνουν από την πείνα σε ξεχασμένες μεριές του πλανήτη, η γη αργοπεθαίνει, ο πόλεμος δεν σταμάτησε ποτέ, δείχνει συνεχώς το πρόσωπό του και νέες αρρώστιες εμφανίζονται ενώ οι γιατροί σηκώνουν τα χέρια ψηλά, αδυνατούν να τις αντιμετωπίσουν
Τι έμεινε; Το σπουδαιότερο ίσως…. Η ελπίδα… Αυτή που πάντα βρίσκει το δρόμο της στις ψυχές, αυτή που μας κρατάει όλους και συνεχίζουμε…. Η ελπίδα ότι κάποτε οι τρεις μάγοι θα βρουν το Θείο Βρέφος και οι άνθρωποι δεν θα το σταυρώσουν… Η ελπίδα ότι η αγάπη που έφερε, θα βρει μόνιμη θέση στις καρδιές μας… Η ελπίδα ότι όλα θ’ αλλάξουν και ο δρόμος για τον χαμένο Παράδεισο θ’ ανοίξει….
Καλά Χριστούγεννα σε όλους….

4 σχόλια:

  1. καλά χριστούγεννα, Λένα μου, πραγματικά το μόνο πράγμα που μας δίνει δύναμη είναι η ελπίδα.
    φιλάκια πολλά
    Σμαραγδένια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πράγματι αυτό είναι, η ΕΛΠΙΔΑ! Έχεις δίκιο Λένα, ας μη τη χάσουμε κι αυτή…

    Μηθυμναίες ευχές!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ευχές για ό,τι καλύτερο σε σένα, την οικογένειά σου και τον κόσμο ολόκληρο! Να περάσετε όμορφα Λένα μου, ζεστά, οικογενειακά, χαρούμενα! Φιλιά πολλά, καλές γιορτές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλες γιορτες Λενα..να περασεις τελεια με την οικογενεια σου!!
    Υγεια, αγαπη, χαρα, ευτυχια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή